FAQ - Vanliga frågor
This page uses cookies. By clicking this button you agree to using cookies.

FAQ - Vanliga frågor

Här har vi samlat ett antal frågor som vi ganska ofta får från konstruktörer. Om du inte hittar svaret på just din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss på info@joma.se.

Vilka laster klarar era vinklar, balkskor osv.?

Alla våra beslags lastkapaciteter finns i vår beräkningshandbok, skulle du sakna något eller behöva lite hjälp på vägen ber vi dig höra av dig till gustaf@joma.se så hjälper han dig så snart han kan.

 

Hur får jag tag i er beräkningshandbok?

Vår beräkningshandbok finns både i tryckt och digital version. Den digitala kan du enkelt ladda ner här på vår webbplats under fliken dimensioneringsverktyg. Om du hellre vill arbeta med en fysisk kan du maila din adress till info@joma.se så skickar vi en till dig.

 

Jag skulle behöva ett specialbeslag. Hjälper ni till med det?

Vi hjälper många av våra kunder med specialbeslag när det behövs. Tack vare att vi har all kompetens in-house från beräkningar till att ta fram ritningsunderlag och själva produktionen kan vi hålla nere både kostnaden och leveranstiden.

 

Finns era beslag i rostfritt?

Många av våra beslag finns i både rostfritt EN 1.4301 och syrafast material. Ofta står det på resp. produkt här på webbplatsen. Om inte så brukar vi kunna lösa det från fall till fall. Du är varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

 

Jag arbetar i CAD. Hur ritar jag smidigast in era beslag?

De flesta av våra beslag finns som färdiga filer att importera in i de vanligaste programvarorna så som AutoCad, Revit, Tekla mm. Du hittar dem i vår mediabank. Behöver du en inloggning hör du av dig till info@joma.se så skickar vi en till dig.

 

Vilka klimatklasser klarar era beslag?

Våra beslag klara lite olika klimatklasser beroende på materialval mm. Information om vilken klass vilket beslag klarar hittar du i vår beräkningshandbok som du enkelt kan laddar ner här. Om något är oklart är du varmt välkommen att höra av dig till info@joma.se så hjälper vi dig så snart vi kan.

 

Jag ska dimensionera en murad vägg. Hur många kramlor behöver jag?

Hur många kramlor som behövs och vilken beror på många olika faktorer. Vi har tagit fram ett dimensioneringsverktyg som underlättar dimensioneringen. Du hittar det på kramla.joma.se och registrerar enkelt ett konto direkt på sidan.

Hjälp oss hjälpa dig

Hjälp oss hjälpa dig

Vi har skapat en förslagslåda där du enkelt kan komma med feedback eller ge förslag på saker som skulle förenkla din vardag som konstruktör.