Kompetens och flexibel produktion ger bra lösningar
Webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att använda webbplatsen accepterar du vår användning av kakor.

Kompetens och flexibel produktion ger bra lösningar

Vid större eller mer komplexa byggnader behövs ofta olika typer av specialbeslag för att konstruktionen ska klara de uppsatta kraven som finns på fastigheten.

Tack vare vår breda kompetens och effektiva produktion är det många konstruktörer och byggföretag som vänder sig till oss med förfrågningar om vi kan hjälpa till med hållfasthetsberäkningar och tillverkning av specialbeslag.

Ett sådant exempel var när en av våra kunder behövde stolpskor för limträpelare som skulle klara extremt höga laster. En rolig utmaning där vi hjälpte till hela vägen från ax till färdig produkt.

Vi började såklart projektet med att gå igenom alla förutsättningar, vilka laster behöver beslaget klara av, vilken klimatklass ska beslaget uppfylla, ska stolpskon fästas i trä eller betong osv. När vi fått alla förutsättningar klara kunde vi dimensionera stolpskon för att klara kraven.

Sedan tog vi fram kompletta 3D-ritningar i CAD på stolpskon med både dimensioner och hålbilder. Med ritningen på plats var det dags för vår produktion att ta vid och producera stolpskorna i ett par olika dimensioner där den största tillverkades i 10 mm tjock rostfri plåt (för att ge produkten en hög korrosionsbeständighet) och dimensionerna 200x280x450 mm.

Genom att vi kan hjälpa till hela vägen från beräkningar till färdig produkt blir det smidigt för våra kunder då de enbart behöver en kontaktperson samtidigt som vi kan hålla nere leveranstider och kostnader tack vare korta beslutsvägar och en flexibel produktion.

Tveka inte på att kontakta Gustaf Josefsson om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med specialbeslag.

 

blog comments powered by Disqus